• Ημέρες

  00
 • Ωρες

  00
 • Λεπτά

  00
 • Δευτ.

  00

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεφρολογίας, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, από τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2020.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Νεφρολογίας αποτελεί την κορωνίδα των Επιστημονικών Εκδηλώσεων της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας και σημειώνει ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Το παρόν Συνέδριο, όμως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι είναι επετειακό, δεδομένου ότι το 2020 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας και 40 χρόνια από το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριό της, το οποίο έγινε επίσης στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του 22ου Συνεδρίου περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, δορυφορικά συμπόσια και ανακοινώσεις που θα καλύψουν επίκαιρα και αμφιλεγόμενα κλινικά θέματα, καθώς και τις νεότερες εξελίξεις σε όλους τους κύριους τομείς της Νεφρολογίας (Κλινική Νεφρολογία, Χρόνια Νεφρική Νόσος, Οξεία Νεφρική Βλάβη, Αρτηριακή Υπέρταση, Εξωνεφρική Κάθαρση, Μεταμόσχευση Νεφρού). Επιπρόσθετα, το Επιστημονικό Πρόγραμμα θα πλαισιωθεί και από δύο Εκπαιδευτικά Σεμινάρια με «hands-on» διδασκαλία κλινικών δεξιοτήτων.

Η ανάπτυξη θεμάτων από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές με πολυετές και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο αλλά και από νεότερους συναδέλφους με σημαντική κλινική εμπειρία στο θέμα και ερευνητικά ενδιαφέροντα, πιστεύουμε ότι θα εξασφαλίσουν το υψηλό επίπεδο του Συνεδρίου.

Ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες, καλούμε όλους τους Νεφρολόγους αλλά και τους συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων με κλινικά ή ερευνητικά ενδιαφέροντα στους τομείς της Νεφρολογίας να ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας και να τιμήσουν με την ενεργή παρουσία τους το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περαιτέρω βελτίωση της συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στη Νεφρολογία.

   
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

    Αικατερίνη Παπαγιάννη
    Καθηγήτρια Νεφρολογίας ΑΠΘ
    Πρόεδρος Συνεδρίου