• Ημέρες

  00
 • Ωρες

  00
 • Λεπτά

  00
 • Δευτ.

  00

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στο επετειακό, για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεφρολογίας, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 16 Μαΐου 2021.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί αποκλειστικά διαδικτυακά  στη Θεσσαλονίκη λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19 και των μέτρων που ισχύουν μέχρι σήμερα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.  Πιστεύουμε ότι την ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας που έχει επηρεάσει σημαντικά την επαγγελματική, επιστημονική και κοινωνική ζωή όλων μας, καθίσταται  ακόμη περισσότερο επιτακτική η ανάγκη της επιστημονικής μας επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του 22ου Συνεδρίου θα περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, δορυφορικά συμπόσια και ανακοινώσεις που θα καλύψουν επίκαιρα και αμφιλεγόμενα κλινικά θέματα, καθώς και τις νεότερες εξελίξεις σε όλους τους κύριους τομείς της Νεφρολογίας (Κλινική Νεφρολογία, Χρόνια Νεφρική Νόσος, Οξεία Νεφρική Βλάβη, Αρτηριακή Υπέρταση, Εξωνεφρική Κάθαρση, Μεταμόσχευση Νεφρού). Το αρχικό όμως επιστημονικό πρόγραμμα έχει αναδιαμορφωθεί προκειμένου να συμπεριλάβει διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια στα οποία θα αναλυθούν τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την λοίμωξη COVID-19, τη διεθνή και ελληνική εμπειρία από την εξέλιξη της πανδημίας, τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της και τις προοπτικές από την ευρεία εφαρμογή των προγραμμάτων εμβολιασμού αλλά και από την ανακάλυψη νέων θεραπειών.
Επιπλέον θα υπάρχουν ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις ενδιαφέροντα Δορυφορικά Συμπόσια και Δορυφορικές Διαλέξεις καθώς και Κλινικό Φροντιστήριο για τους Κεντρικούς Φλεβικούς Καθετήρες Αιμοκάθαρσης που θα περιλαμβάνει παρουσίαση εκπαιδευτικών βιντεοπροβολών.

Η ανάπτυξη θεμάτων από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές με πολυετές και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο αλλά και από νεότερους συναδέλφους με σημαντική κλινική εμπειρία και ερευνητικά ενδιαφέροντα πιστεύουμε ότι θα εξασφαλίσουν το υψηλό επίπεδο του Συνεδρίου.

Ελπίζοντας ότι με το αναδιαμορφωμένο πρόγραμμα θα ανταποκριθούμε στις υψηλότερες προσδοκίες καλούμε όλους τους Νεφρολόγους αλλά και τους συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων με κλινικά ή ερευνητικά ενδιαφέροντα στους τομείς της Νεφρολογίας να ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας και να τιμήσουν με την καθολική και ενεργή συμμετοχή τους το 22ο  Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περαιτέρω βελτίωση της συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στη Νεφρολογία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 
Αικατερίνη Παπαγιάννη
Καθηγήτρια Νεφρολογίας
Πρόεδρος Συνεδρίου

 

22nd Hellenic National Congress of Nephrology
is endorsed by ERA-EDTA*


*ERA-EDTA’s endorsement is for the promotion of education in general, therefore the specific content of the event/course is the responsibility of the organizer